27.11.11

Expresii tâmpite

O sa fac o lista cu cateva expresii tampite pe care nu le suport...

O expresie tampita este: “mai mult ca sigur” ok, deci cum vine asta ? asta insemana ca un lucru nu e sigur, ceea ce inseamna ca nu poate fi modificat nici de holocaust nuclear, e "mai mult ca sigur". Sincer sa fiu nu cred ca exista asa ceva. Cand un lucru e sigur, e sigur, nu are cum sa fie mai sigur decat sigur. Ce naiba “sigur” nu suporta superlativ, mai cititi si voi "almanahe"

Alta expresie care pe mine ma fascineaza prin stupiditatea ei este: “Cireasa de pe tort” , exemplu: “stai sa vezi cireasa de pe tort” ...in momentu asta zic : “du-te dracu cu cireasa ta afurisita mie da-mi in plm tortul”. Spune-ti-mi voi ce e atat de interesant si minunat la o cireasa, un fruct de vara, care e pus pe un cacat de tort, ca element decorativ. Dupa parerea mea “tortul de sub cireasa” ar fi o expresie mai adecvata, totusi tortul e mai mult si mai bun.

Alta expresie de o cretinatate incomensurabila este: “in cuvintele tale”, “spune-ne in cuvintele tale” . Ce retardat fara neuroni a inventat expresia asta?? Cuvintele tale sunt un concept interesant dar complet inexistent, nimeni nu are cuvintele lui. Toti folosim aceleasi cuvinte care sunt prezente in dex si intr-o evidenta nationala. Daca ai avea cuvintele tale si ai vorbi folosindu-le nimeni nu ar intelege ce dracu zici, pentru ca doar tu stii ce inseamna cuvintele tale.

O expresie tampita care ma amuza este: “floare la ureche” . Cand aud “floare la ureche” ma gandesc imediat la o boala genetica care iti face urechile mari si ciudate sau la o ciuperca crescuta din faptul ca nu te speli suficient sau chiar deloc... In nici un caz nu ma gandesc la ceva simplu . La expresia asta va las sa meditati singuri... e floare la ureche! :))

Ultima expresie tampita la care m-am putut gandi este: “Pe apa sambetei”, o auziti de regula la batranei : “Tara asta se duce pe apa sambetei”. hai s-o analizam. Din cate stiu eu nu exista nici un rau sau fluviu numit Sambata sau daca exista o fi un parau amarat .”Tara se duce pe apa sambetei” asta inseamna ca Sambata asta ar trebuie sa fie un rau imens , a 8- a minune a lumii, chiar cireasa de pe tort , de are loc o tara intreaga pe el. Singurul lucru ciudat nu am auzit nimic de el la stiri. Si acum ajungem la partea ce mai tampita “tara se duce pe apa” partea asta este aiurea rau de tot , cum dracu se duce tara pe apa? ce e? pluta? vapor? Sau e o apa atat de mare si rapida incat erodeaza toata tara cat ai clipi? Daca asa e atunci de ce nu ne-a zis nimic la stiri? Daca ar exista o astfel de apa nimicitoare cred ca ar trebui si noi sa aflam, totusi macar sa stim de ce am murit...

Clasic... CLICK -> Marele Gheorghe Dinicã in Filantropica

In final, expresia "Gura!, ca ti-o cos!" este cu adevarat un lucru posibil :)))

Un comentariu:

  1. Sursa înveninării care vă infierbântă fruntea este ignoranța dvs. Așa ceva! mai rar am văzut. Nici nu știu de la ce-mi vine contorsionarea - de la râs sau de la dezgust. Recomand să deschideți un dicționar sau o carte în fiecare zi în care simțiți pericolul de a vă veni un gând. În încheiere, citiți vă rog sensul uneia dintre expresiile ”nesuferite”. Puteți proceda similar cu celelalte. Pe wikipedia sau prietenul Google :-D «Apa Sâmbetei este, în mitologia românească, un râu care izvorăște de sub Pomul Vieții aflat în Paradis. Apa Sâmbetei creează hotarul dintre cele două lumi, „lumea asta” și „lumea cealaltă” sau „lumea văzută” și „lumea nevăzută” (Raiul și Iadul) și este matca tuturor apelor, ea colectând toate apele de pe pământ.[1] După ce înconjoară pământul de 7 sau de 9 ori, periplu în care apa devine din ce în mai puțin pură, râul intră în Sorbul Pământului și se varsă în Iad.»

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza acest subiect doar daca ai habar despre ce vorbesti